Ką daryti, jeigu pajamų deklaraciją užpildėte neteisingai

GPM deklaracijos tikslinimas

 

Supildėme pajamų mokesčio deklaraciją? Taip!
Paskaitėme straipsnį, kaip reikia pildyti deklaraciją, kad susigrąžintume kuo daugiau mokesčių? Taip!
Pagalvojome, kad gal ir negerai supildėme? Taip…
Verkiame ant kelmelio? Taip, taip, taip…

Imame nosinę, nusišluostome ašaras ir einame tikslinti deklaracijos.
Ką?!
Taip! Deklaraciją galima tikslinti!

1 žingsnis. Prisijunkite prie EDS

Pirmiausia prisijunkite prie deklaravimo sistemos. Taip, ten pat, kur ir teikėte deklaraciją – adresu deklaravimas.vmi.lt arba per savo banko elektroninės bankininkystės sistemą.

2 žingsnis. Atsidarykite deklaraciją

Kairėje pusėje yra meniu – spauskite penktą eilutę Pateikti dokumentai ir formos. Atsidaro Jūsų pateiktų deklaracijų sąrašas. Susiraskite tą, kuri vadinasi GPM308 „Metinė pajamų deklaracija“ už laikotarpį nuo 2016-01-01 iki 2016-12-31.

GPM deklaracijos tikslinimas

Greta Jums reikalingos deklaracijos yra dvi piktogramos: gaublys ir skaičiuotuvas. Jums reikia gaublio. Ant jo užvedę pelę matote užrašą Pradėti pildyti dokumentą pasirinkto dokumento pagrindu tiesiogiai portale. Tai reiškia, kad kai paspausite gaublį, atidarys dokumentą, kuriame visos sumos bus surašytos tokios, kokias surašėte teikdami deklaraciją. Taigi spauskite gaublį.

GPM deklaracijos tikslinimas

3 žingsnis. Patikslinkite deklaraciją

Paspaudus gaublį, Jūsų paprašys įvesti mokestinį laikotarpį. Kadangi tikslinate deklaraciją už praeitus metus, įrašykite 2016 ir spauskite Tęsti.

GPM deklaracijos tikslinimas

Atsidaro tokia deklaracija, kokią jau esate pateikę. Pataisykite, ką reikia pataisyti, ir spauskite Pateikti deklaraciją.

Tai ir viskas.

Anksčiau būdavo laukelis, kuriame reikėdavo pažymėti, kad tai – patikslinta deklaracija. Bet dabar tokio laukelio nematau, o ir deklaracijos pildymo taisyklėse jis neminimas. Matyt, naujose formose jo nebeliko. Jeigu vis dėlto netyčia reikia kažką kažkur pažymėti, parašykite komentaruose – gausite karmos taškų ir būsite paminėtas šiame įraše. Taip, patikslintame įraše. Nes ir įrašus galima tikslinti.

Ar Jums teko tikslinti deklaraciją? Kaip sekėsi? Rašykite komentaruose.


 

Dabar spauskit ir dalinkitės Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on LinkedIn
Linkedin

4 881 Comments

  1. Saulius

    Beje šitaip pat galite tikslinti ir ankstesnių metų deklaracijas, ne tik už 2016 m., bet ne daugiau kaip už 5 praėjusius metus (daugiau neleidžia įstatymai).

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos