Kaip protingai išleisti iš mokesčių gautus pinigus

kur investuoti gyventoju pajamu mokesti

 

Valstybinė mokesčių inspekcija gyrėsi, kad jau pirmąją dieną 22 tūkstančiams gyventojų pervedė 3 mln. eurų. Ir tai buvo balandžio mėnesį. Ar jau sugalvojote, kur išleisite savo milijonus?

Gavus papildomų pinigų taip ir norisi eiti ir taškyti juos. Bet gal nereikia? Gal geriau juos išleisti kažkam, kas pagerins Jūsų gyvenimą, o ne tik suteiks vienkartinį pirkimo malonumą?

Taigi, pirmiausia, ko nedaryti susigrąžinus mokesčius.

Nepirkite nuliovo telefono, batų ar kitų žaisliukų

Kiekvienas turime slaptų svajonių. Tokių, kaip tas reklamoje matytas naujausio modelio telefonas, kurio tau iš tikrųjų nereikia. Tokių, kaip tie vitrinoje besipuikuojantys bateliai, kurių vėl neturėsi prie ko avėti. Arba tokių, kaip tos naujos garso kolonėlės, nors puikiai supranti, kad kaimynai neleis jomis naudotis.

Svajonės gerai ir svajones verta išpildyti. Tačiau šiuos daiktus nusipirksite, kai jiems užsidirbsite. O mokesčių pinigus geriau panaudoti realiai gyvenimo kokybei pagerinti.

Vaikams žaislų taip pat nepirkite

Žinau tą jausmą, kai norisi pagaliau nupirkti vaikui jo išsvajotą Lego ar Barbę, ar dviratį, ar planšetę, ar dar kažką. Ne, ne, ne! Nepirkote žaislų sau, nepirkite ir vaikams.

Nepirkit loterijos bilietų

Užsidirbti perkant loterijos bilietus tikriausiai yra taip pat realu kaip ir jų neperkant, o laisvas lėšas investuojant. Nors gal ir ne taip pat realu. Investuojant užsidirbti yra realiau.

Taip, kažkas laimi, bet ar kada pagalvojote, kiek nelaimi?

Nelaikykite pinigų banko kortelėje

Ne, ne dėl to, kad Jūsų milijonus pavogs. Tiesiog jie ten bus per daug lengvai pasiekiami, todėl juos išleisite taip greitai, kad nė nespėsite suvokti, jog išleidote. Kol nežinote, ką su jais daryti, tiesiog perveskite pinigus į atskirą sąskaitą ar terminuotąjį indėlį. Taip, ten palūkanos nulinės, bet šį kartą terminuotasis indėlis skirtas ne užsidirbti, o Jūsų pinigus apsaugoti nuo Jūsų pačių.

– Tai ką man su tais pinigais daryti?! – paklausite.

Gerai jau, gerai. Galite kažką sau mielo pasidovanoti. Bet nebrangaus! Skirkite kokius 10–20 proc. sumos savęs palepinimui. Jeigu susigrąžinote 500 Eur, galite sau leisti 50–100 Eur išleisti malonioms smulkmenoms. Visai neblogas Lego išeina. Visus kitus pinigus panaudokite protingai. Tiesiog pagalvokite, kokie Jūsų finansiniai tikslai ir kam norite gautus pinigus paskirti. Štai Jums keletas įdėjų.

Grąžinkite skolas

Pirmiausia pagalvokite apie greitųjų kreditų ir kreditinių kortelių neigiamų likučių padengimą.

Greitųjų kreditų vidutinė metinė palūkanų norma yra 42 proc., o gali būti, kad Jūsų dar didesnė. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad jei pasiskolinote 1 000 Eur, po mėnesio jau būsite skolingas 1 035 Eur, po dviejų mėnesių – 1 070 Eur. Todėl šiomis paskolomis reikia atsikratyti kuo greičiau.

Kredito kortelių palūkanų norma taip pat nemaža – netoli 20 proc. Žinoma, tai mažiau nei greitojo kredito palūkanos, tačiau vis tiek daug. Todėl, kai padengsite greitąjį kreditą, jei dar liks, padenkite ir šias skolas.

Su būsto paskolomis ar paskolomis už studijas skubėti nereikia. Pirmiausia įvertinkite palūkanų normą, papildomus mokesčius, kai paskola grąžinama anksčiau laiko, o taip pat tą aplinkybę, kad iki 2009 m. paimtų paskolų palūkanoms taikoma mokesčių lengvata. Galbūt rasite ir kur pelningiau panaudoti pinigus?

Atsidėkite „juodai dienai“

Jeigu netikėtai Jus atleistų, jeigu nutiktų kokia nelaimė, ar turite santaupų „juodai dienai“? Ekspertų teigimu, reikia turėti tiek santaupų, kad Jūs ar Jūsų šeima, jeigu tokią turite, galėtų išgyventi mažiausiai 3 mėnesius.

Apsidrauskite

Ar esate apsidraudęs gyvybę ir sveikatą? Žinoma, kai numirsite, Jums nebeskaudės galvos dėl pinigų, tai gal ir neverta investuoti. Tačiau jeigu turite šeimą, pagalvokite apie ją. Jiems tikrai bus sudėtinga netekus vieno iš maitintojų. Draudimo išmoka padengtų bent dalį išlaidų.

Kaupkite vaikų mokslams

Visi tėvai nori, kad jų vaikai baigtų geriausias mokyklas ir geriausius universitetus. Mokslas, deja, nėra nemokamas. Net jei Jūsų vaikas mokysis gerai ir gaus stipendiją, išlaidų vis tiek bus: reikės pirkti vadovėlius, mokėti už bendrabutį. Todėl prasminga ruoštis tam iš anksto.

O kur Jūs išleidote ar ketinate išleisti iš mokesčių susigrąžintus pinigus? Rašykite komentaruose.

Dabar spauskit ir dalinkitės Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on LinkedIn
Linkedin
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos